Hlavní obsah

Stoner a Rossi: trať v Doningtonu je nebezpečná

LONDÝN

Podle lídra motocyklového šampionátu MotoGP Caseyho Stonera jde na okruhu v Doningtonu závodníkům o život. Australský jezdec prohlásil, že trať je nebezpečně kluzká, jako kdyby byla namazaná kolomazí. "Starý povrch byl špatný, ale tohle je mnohonásobně horší," připomněl Stoner, že okruh, kde se v neděli pojede Velká cena Velké Británie, dostal před třemi lety nový povrch.

Článek

"V každé zatáčce tady hrozí, že se stane něco hrozného," dodal Stoner. Podle jednadvacetiletého motocyklisty mohou za problémy letadla, která nad Donington Parkem přelétají, když přistávají na nedalekém letišti East Midlands. "Je jich tady čím dál víc a podle mě za kluzkou trať může palivo, které z nich kape na asfalt," uvedl Stoner, vítěz čtyř ze sedmi Velkých cen letošního šampionátu.

Ke kritice povrchu se přidal i sedminásobný mistr světa Ital Valentino Rossi. "Přilnavost je tady špatná. Nevím, jestli za to může benzin z letadel, co ale vím určitě, je fakt, že jízda tady v Doningtonu je opravdu velmi nebezpečná," prohlásil.

Reklama