Hlavní obsah

Motocyklista Biaggi oslavil narozeniny na testech v Brně

BRNO

Max Biaggi, italská motocyklová legenda, zažil při včerejším testování superbiků v Brně příjemné překapení, když mu pořadatelé nejbližšího podniku MS k jeho úterním 36. narozeninám věnovali nazdobený dort.

Článek

„Byl jsem z toho trochu na rozpacích. Nečekal jsem, že si na mě vzpomenou,“ svěřil se Biaggi, jenž opustil seriál MS silničních motocyklů a letos přesedlal na produkční čtyřtaktní superbike. „Loni jsem na motorce nezávodil vůbec, a tak jsem teď plný energie. Závody superbiků si užívám,“ myslí si někdejší čtyřnásobný mistr světa silničních motocyklů.

„Docela se mně líbí, že superbiky mají každý závodní víkend na programu dvě jízdy. Sice je to fyzicky o dost náročnější, avšak nezdar v jednom závodě lze napravit ve druhém. Také startovní pole je v superbicích mnohem vyrovnanější. Není zde tak výrazný rozdíl mezi hvězdami a outsidery, to je dobré pro diváky,“ porovnal.

V průběžném pořadí letošního šampionátu superbiků patří Biaggimu zatím čtvrté místo. „S tím moc spokojený nejsem. Věřím ale, že si ještě polepším. Už příště tady v Brně bych se rád vklínil mezi nejlepší trojici,“ předsevzal si.

Na Masarykově okruhu, kde se jede závod MS superbiků za tři týdny, se totiž Biaggimu takřka pokaždé v minulosti při Grand prix silničních motocyklů dařilo, dokázal zde sedmkrát triumfovat. „Býval to můj nejúspěšnější okruh,“ pamatuje si. „Pevně věřím, že i na superbiku budu v této tradici pokračovat, Brno je prostě moje oblíbená štace. Město jsem si ale nikdy pořádně prohlédnout nestihl. To bych chtěl tentokrát napravit,“ naplánoval si.

O tom, zda v MS superbiků zakotví trvale, nehodlal Biaggi spekulovat. „Nechci tvrdit, že MS silničních motocyklů je už pro mě uzavřená záležitost. Uvidím, zda bude o mě po sezóně zájem,“ naznačil. Souboje momentálních lídrů třídy MotoGP Stonera a Rossiho však ani na televizní obrazovce příliš nesleduje. „Mívám svoje závody, času na to moc není. Teď jezdím superbiky, a tak se soustředím především na ně,“ tvrdil.

Reklama