Hlavní obsah

V Brně pojedou motocyklový závod MS nejspíš oba bratři Peškové

BRNO

V srpnovém závodě mistrovství světa silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně se zřejmě objeví na trati oba bratři Peškové. Po boku nejlepšího současného českého jezdce Lukáše Peška by se měl představit i jeho patnáctiletý sourozenec Karel, který patří mezi pětici českých uchazečů na udělení divoké karty pro českou Grand Prix.

Článek

Vedle Karla Peška jsou adepty na divoké karty ve třídě do 125 ccm ještě Michal Prášek a Karel Májek a ve třídě do 250 ccm Michal Filla a Jiří Mayer. Návrh pětice jezdců na udělení divokých karet ještě musí schválit výkonný výbor Svazu silničních motocyklů AČR a následně také mezinárodní federace FIM.

Teprve patnáctiletý Karel Pešek patří k velkým talentům českého motocyklového sportu. Na jeho umění opakovaně upozornil i Lukáš, který v současnosti patří v nejslabší kubatuře k nejužší světové špičce. "Mám srovnání naší výkonnosti. Karel začal jezdit o dva roky dříve a už před rokem ve čtrnácti letech dosahoval časů, které jsem zajel já v šestnácti. Myslím, že může být ještě lepší než já," řekl ČTK Lukáš Pešek.

Reklama

Související témata: