Hlavní obsah

Karel Pešek a další tři Češi mají divoké karty pro Brno

BRNO

Čtyři čeští jezdci obdrželi divoké karty pro srpnový závod mistrovství světa silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně. Podle očekávání ji získal i Karel Pešek, mladší bratr pravidelného účastníka MS stopětadvacítek Lukáše, a tak se oba sourozenci poprvé společně postaví na start závodu světového šampionátu.

Článek

Vedle Karla Peška dostal šanci startovat v nejslabší třídě do 125 ccm i Michal Prášek a Karel Májek, v kubatuře do 250 ccm Jiří Mayer. Divokou kartu obdržel i další český jezdec Michal Filla, ale podle člena komise silničních závodů motocyklů Karla Abrahama ji vrátil.

Karel Pešek, kterému bude 2. srpna teprve patnáct let, se na start postaví v barvách týmu Intermoto Czech a s motocyklem Honda. "Na Brno se už moc těším, hlavním cílem bude se kvalifikovat do závodu a posbírat zkušenosti. Těším se, že konečně změřím síly s bráchou," uvedl mladší z Pešků v tiskové zprávě.

Otec bratrské dvojice prý bude fandit oběma potomkům stejně. "I když o Karla budu mít o trochu větší strach, vždyť pojede poprvé závod mistrovství světa. Hlavně jsem ale moc rád, že je oba uvidím startovat spolu v závodě mistrovství světa a navíc před domácími fanoušky," řekl Karel Pešek starší.

Reklama

Související témata: