Hlavní obsah

Čech nastálo v GP? Možná už brzy

PRAHA

Jen v sobotu večer doma na pražské Markétě se svezou čeští plochodrážníci v tomto ročníku Grand prix. Už třetí sezónu v řadě mezi stálou sestavou pro celý seriál nikdo z nich není. Změní se to v dohledné době? „Kéž by, dělali jsme pro naše stálé jezdecké zastoupení v seriálu v minulosti na diplomatické půdě hodně, ale divoká karta je asi nedosažitelná,“ brzdí optimismus šéf pražského závodu Petr Ondrašík.

Článek

A nejen on. „Dochází k výměně generací, odhaduji, že se to někomu povede tak za tři čtyři roky,“ říká Bohumil Brhel, jeden předešlých českých aktérů GP. Cesta skrze kvalifikaci je přetěžká. Ale ne nemožná.

A možná už brzy. Z finále ve Vojensu půjdou do GP tři. Ve hře tam v září bude české duo: Luboš Tomíček, který si může bitvu s elitou vyzkoušet dnes při GP v Praze tak jako loni. A také Lukáš Dryml, který minulosti zajel nejlepší české výsledky v seriálu. Opakovaně se dostal i na stupně vítězů. Ale nebude favoritem, i když po loňské pauze jezdí jako o život. Dost padá. Procpe se znovu mezi elitu?

„Je to těžké, účast v seriálu je navíc drahá. Nevím, jestli to letos vyjde,“ krčí rameny Dryml. Domácí půda bude hrát do noty Dánům, silní budou Poláci. A teprve jednadvacetiletý Tomíček? „Myslím, že dva tři roky mám čas,“ míní.

Češi v Grand prix
Nastálo tam už jeli:
Kasper, Brhel, Jirout, L. Dryml, A. Dryml.
Divoké karty a náhradníci:
Topinka, Šváb, Makovský, Franc, Tomíček, Simota, Rymel.
Mohou tam dříve či později dojít:
Tomíček, L. Dryml (oba jsou v letošním finále kvalifikace), ve vzdálenějším horizontu A. Dryml, Simota, Kůs...
Dnes budou na startu:
Tomíček (divoká karta), Franc a Kůs (náhradníci)

Reklama

Související témata: