Hlavní obsah

Podmol: Pochválil mě i slavný Pastrana, pak jsme zakalili

Český motokrosař Libor Podmol skončil ve freestylové RedBull X-figters v býčí aréně v Madridu ve čtvrtfinále, což bere jako úspěch. Předvedl zde poprvé naostro triky, které zkoušel při tréniku do molitanu. Za svůj výkon si vysloužil i obdiv legendy Travise Pastrany. Úspěšné vystoupení pak oslavil na party pivem.

Článek

Lidi od freestylemotokrosu hodnotí váš výkon při Red Bull X-fighters v Madridu v superlativech. Jak vy sám hodnotíte účast ve čtvrtfinále?

Jsem štastný, že to tak dopadlo. Dal jsem triky, které jsem ještě na hlínu nezkusil, jen do molitanu. Šokovalo mě, že za mnou přišel i slavný Travis Pastrana a chválil mě. To jsem nečekal a těší to víc než výsledek. Vždyť je to legenda, vyhrál i v Madridu.

Jel jste bez chyb a dostal se i přes slavného Rennera. Dál to ale nešlo, byť i jízda proti Adamsovi se zdařila...

Z té první jsem byl v šoku, dokonce jsem se zapomněl podívat na trik-list, který si píšu na motorku, a spletl to, ale nikdo si ničeho nevšiml. Víc jsem si užíval tu druhou a byl jsem tak natěšený, že jsem ještě tři minuty před startem zařadil další nový skok.

Show jste dlouho rozebírali na tradiční party po závodě...

To k tomu patří. Bavíme se, dáme nějaké pivo. Zakalíme, jsme kámoši.

Je freestyle sport, či show?

Každopádně je to druh sportu, musí se hodně tvrdě trénovat. Ale co je hlavní: lidi se jdou do arény bavit. Je to spojení show a práce.

Arénu Las Ventas znáte už z loňska, ale většinou se jezdí v halách, na prostranstvích. Jaké to je v místě býčích zápasů?

Jedinečné. Na zdech jsou hlavy býků. Je to zvláštní spojení, atmosféra jako nikde jinde. Každý ze sebe vydá to co jinde ne.

Nemáte strach?

Triky se rychle vyvíjejí a už teď si říkám, že to je na hraně. Když to takhle půjde dál, bude to šílené. Před nadšenými lidmi ale člověk strach necítí, zmáčkne se.

Natlučete si často?

Nejvíc to bylo hned na začátku kariéry. Otevřená zlomenina stehenní kosti mě ale neodradila. Když spadnu, je to jen má chyba.

Freestyle provází tvrdá muzika...

Nejradši mám Run to the Hills od Iron Maiden. Ta pecka je pro náš sport výstižná.

Váš táta už nežije, zahynul při autonehodě před 8 lety, ale asi vás coby známý jezdec endura hodně ovlivnil...

Určitě. Koupil mi první motorku. Vděčím mu za vše. Dokonce spousta lidí říká, že na motorce vypadám úplně jako on.

Reklama

Související témata: