Hlavní obsah

Čepelák zůstal v motokrosovém MS těsně za body

NAMUR/PRAHA

Těsně za bodující dvacítkou zůstal Jiří Čepelák při své premiéře v závodě letošního MS. „Těší mě, že jsem prošel kvalifikací, na motorce se cítím stále lépe a jen škoda, že se na hodně technické trati alespoň bodík nepodařil,“ řekl český motokrosař.

Článek

Na dvanáctý podnik seriálu do Belgie nedorazil vedoucí muž kategorie MX1 Coppins, a tak domácí Ramon snížil jeho náskok,byť se ani jednou nedostal na pódium. Lídr třídy MX2 Ital Antonio Cairoli už sotva přijde o titul, i když včera ve druhé jízdě podlehl největšímu rivalovi Christophe Pourcelovi a předtím po pádu dojel až šestnáctý. Protože ale jeho francouzský sok první část vůbec nedokončil, zvýraznil se mezi nimi bodový rozdíl.

MS v motokrosu - Namur (Belg.)
MX1 - I. jízda: 1. S. Pourcel (Fr., Kawasaki), 2. De Dycker (Belg., Honda), 3. MacKenzie (Brit., Kawasaki),... 21. Čepelák (ČR), II. jízda: 1. Philippaerts (It., oba KTM), 2. Leok (Est., Kawasaki), 3. Bill (Švýc., Honda),...22. Čepelák, stav MS: 1. Coppins (N. Zél., Yamaha) 445, 2. Ramon (Belg. Suzuki) 402, 3. S. Pourcel 362,...45. Kadleček (ČR, Honda) 3.
MX2 - I. jízda: 1. Searle (Brit.), 2. Goncalves (Portug.), 3. Schiffer (Něm., všichni KTM), II. jízda: 1. Ch. Pourcel (Fr., Kawasaki), 2. Cairoli, 3. Guarneri (oba It., Yamaha), stav MS: 1. Cairoli 560, 2. Ch. Pourcel 436, 3. Searle 387.
Šampionát pokračuje 19. srpna v severoirském Moneyglass Demense.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články