Hlavní obsah

Toseland se může se superbiky loučit titulem

Absolutní triumf domácího Jamese Toselanda v obou jízdách přinesl nedělní závod MS superbiků v britském Brands Hatch. Lídr šampionátu, který pro rok 2008 už podepsal smlouvu do MotoGP s týmem Yamaha Tech 3, tak vede s náskokem 66 bodů a je blízko tomu, aby se s kategorii produkčních motocyklů loučil titulem.

Foto: REUTERS/Victor Fraile

Brit James Toseland míří za vítězstvím mezi superbiky na okruhu ve Valencii.

Článek

Toseland vyhrál letos už osmkrát a přes sto tisíc diváků včera slavilo jeho double. Nadšený vítěz pak zůstal jen v trenýrkách, protože do hlediště hodil přilbu, rukavice, boty a nakonec i kombinézu. Jeho největší soupeři doplatili na chyby, Haga vyjetím z trati těsně před koncem první jízdy klesl z druhé až sedmou příčku a Biaggi byl ve druhé jízdě penalizován za ulitý start, takže cíl protnul až osmý.

Z pole position startující Australan Bayliss nejprve brzy havaroval a ve druhé jízdě skončil s velkou ztrátou až sedmý.Daleko do spokojenosti měl i Jakub Smrž, jemuž nehody soupeřů v první jízdě sice pomohly k zisku dvou bodů za 14. místo, ale ve druhé části závodu už v pátém kole sám upadl.

Výsledky - I. jízda: 1. Toseland (Brit., Honda), 2. Corser (Austr., Yamaha), 3. Biaggi (It., Suzuki), 4. Xaus (Šp., Ducati), 5. Fabrizio (It., Honda)... 14. Smrž (ČR, Ducati), II. jízda: 1. Toseland, 2. Haga (Jap., Yamaha), 3. Corser, 4. Fabrizio, 5. Kagajama (Jap. Suzuki)....Smrž nedokončil, stav MS po 10. z 13 podniků: 1. Toseland 355, 2. Haga 289, 3. Biaggi 286, 4. Bayliss (Austr., Ducati) 258, 5. Corser 227,....14. Smrž 58, 27. Dražďák a Svoboda (oba ČR, Yamaha) po 2.
Šampionát pokračuje 9. září na německém Lausitzringu.

Reklama