Hlavní obsah

Márqueze po další úspěšné sezoně čeká operace druhého ramena

Barcelona

Šampion MotoGP Marc Márquez se stejně jako po minulé sezoně podrobí operaci ramena, tentokrát pravého. Španělský motocyklista, jenž letos získal pošesté titul mistra světa v královské kubatuře, zákrok podstoupí ve středu v Barceloně. Pro operaci se rozhodl spíše z preventivních důvodů.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Šampion MotoGP Marc Márquez se stejně jako po minulé sezoně podrobí operaci ramena, tentokrát pravého.

Článek

"Minulá zima pro mě byla těžká po operaci levého ramena, které bylo hodně poškozené. Chci se do budoucna vyhnout tomu, aby se do podobného stavu dostalo i pravé rameno," uvedl Márquez. Rameno si zranil nedávno v Malajsii a při nynějších testech v Jerezu na něj spadl znovu.

Loni si nechal spravit rameno na začátku prosince a rekonvalescence trvala měsíc a půl. Nynější operace bude podobná. "Tuhle zimu bych si rád užil hezkou dovolenou a trochu klidu po skvělé sezoně, ale je čas na další operaci," dodal šestadvacetiletý jezdec.

V MotoGP byl Márquez letos znovu suverénní a 17. listopadu ve Valencii oslavil dvanáctý vítězný závod v sezoně. V počtu titulů zaostává už jen o jeden za italským rivalem Valentinem Rossim. V příští sezoně bude Márquez v týmu společně s mladším bratrem Álexem, jenž je čerstvým šampionem Moto2.

Reklama

Související témata: