Hlavní obsah

Pešek: Mám klapky na očích i uších

V pohodě a sebevědomě působí před nedělním závodem mistrovství světa v Brně jednadvacetiletý český motocyklista Lukáš Pešek. Čtvrtý muž průběžného pořadí třídy do 125 ccm si nepřipouští žádný tlak ani fakt, že bude díky svým výborným výkonům hlavní magnetem Velké ceny na Masarykově okruhu.

Článek

"Mám už klapky na očích i uších. Snažím se všechno rušivé v okolí potlačit. Stres si nepřipouštím, chci udělat všechno pro dobrý výsledek," řekl na čtvrteční tiskové konferenci Pešek. Za nejdůležitější považuje, že ho už přestala bolet záda, která mu pokazila předchozí závod na německém Sachsenringu, kde přesto vybojoval šesté místo.

První týden následné měsíční přestávky proto strávil v lázních, potom jej pro změnu přepadla angína. Na rozdíl od jiných jezdců se místo odpočinku u moře a příjemného relaxování pouze léčil.

"Hlavně, že už mě záda nebolí. Ale zda už budu mít definitivní klid, poznám až po pátečním prvním tréninku," dodal Pešek. Stejně jako před rokem se ubytoval za Brnem v soukromí u přítele, kde najde pohodu a klid. Bude se snažit přijít i na jiné myšlenky, i když o nadcházejícím závodě přemýšlí stále.

"Na rozdíl od loňské sezóny, kdy jsem myslel hlavně na vítězství a spadl z první pozice v posledním kole, budu uvažovat po taktické stránce jinak. Důležité jsou pro mě nyní body a mají cenu i za páté místo. Spadnout a nedojet znamená vyjít naprázdno. Pokud chci zaútočit ze čtvrtého místa průběžné klasifikace na stupně vítězů na konci sezóny, tak musím bodovat," uvedl Pešek, který ztrácí jen pět bodů na celkově třetího Japonce Tomojošiho Kojamu. Za prvním Maďarem Gáborem Talmacsim zaostává o 43 bodů.

Poprvé v kariéře bude Pešek startovat v jednom závodě společně se svým patnáctiletým bratrem Karlem. "Samozřejmě Karlovi rád pomohu radou, ale závodit musí sám," řekl Pešek.

Reklama