Hlavní obsah

Bratři Drymlové postoupili do finále ME na ploché dráze

GORIČAN

Bratři Aleš a Lukáš Drymlové si vybojovali v sobotu večer na plochodrážním stadiónu v chorvatském Goričanu postup do finále mistrovství Evropy jednotlivců. Ve finále 29. září v Rakousku se tak připojí k Tomáši Suchánkovi, jenž postoupil v červnu ze semifinálové skupiny v nizozemském Blijhamu. Čeští plochodrážníci budou mít trojnásobné zastoupení stejně jako Polsko, úspěšnější bylo v semifinálových bojích jen Dánsko, které budou reprezentovat čtyři jezdci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové - vlevo Lukáš, vpravo Aleš.

Článek

Sobotní závod vyhrál Polák Sebastian Ulamek, jenž ztratil jediný bod s domácím Juricou Pavlicem, který skončil na druhém místě. Pavlic, jehož otec právě pro něj vybudoval stadion v Goričanu, přišel o body pouze s českými jezdci. V první jízdě ho porazil Luboš Tomíček a ve čtvrté sérii pak Lukáš Dryml.

Mladší z Drymlů opět potvrdil celkovým třetím místem návrat skvělé formy. Pouze v první jízdě, kdy najel do pásky a byl vyloučen, nepřijel do cíle na prvním místě. "Rozhodčí to držel neskutečně dlouho a vychutnal si ho, nezbývalo mu tedy než zbývající jízdy vyhrát, a to se povedlo," řekla spolupracovníkovi ČTK hlava rodinného klanu Aleš Dryml starší. "Aleš skvěle začal, vyhrál dvě úvodní jízdy, ale nepovedla se mu jedna jízda, kdy nebodoval, do finále se však jako pátý protáhl," doplnil hodnocení svého druhého syna.

Tomíček skončil šestý, Simota osmý

Zbývající dva čeští jezdci Tomíček a Zdeněk Simota doplatili na pravidlo, že ve finále musejí mít pořadatelé svého jezdce. Vzhledem k tomu, že ze žádného semifinále se nekvalifikoval Rakušan, postupovalo z Goričanu pouze pět jezdců a ne šest jako ze zbývajících dvou semifinálových skupin.

Jinak by se totiž Tomíček se Simotou utkali při shodě bodů o šesté místo s Maďarem Jozsefem Tabakou. Takto o jejich pořadí rozhodl větší počet lepších umístění v jednotlivých jízdách - šestý skončil Tomíček, který dvakrát vyhrál, Simota, jenž si nepřipsal ani jedno vítězství, skončil osmý.

Výsledky:
1. Ulamek (Pol.) 14 b., 2. Pavlic (Chorv.) 13, 3. L. Dryml (ČR) 12, 4. Hefenbrock (Něm.) 11, 5. A. Dryml 10, 6. Tomíček, ...8. Simota (všichni ČR) oba 9.

Reklama