Hlavní obsah

Úspěšného motocyklistu Peška v Brně podpořil i Jágr

BRNO

Hvězdný český hokejista Jaromír Jágr v sobotu večer v Karlových Varech převzal poosmé v kariéře Zlatou hokejku, ale v neděli dopoledne už byl v Brně a sledoval závody mistrovství světa silničních motocyklů. Krátce před startem třídy do 125 ccm si přímo na startovním roštu potřásl rukou s Lukášem Peškem a poté z VIP prostor sledoval jeho úspěšný boj o stupně vítězů.

Článek

"Bylo super, že jsme se mohli potkat. Je to v podstatě nejlepší sportovec u nás, a když mi tenhle člověk podá ruku, tak to něco znamená a já si toho vážím," řekl Pešek novinářům. Vzhledem k tomu, že Jágr do Brna dorazil až na poslední chvíli z Prostějova, kam se ještě v noci přesunul ze západních Čech, toho moc neprobrali. "Jen mi řekl, že mě nechce rušit. Že ví, jaké to je," uvedla jedenadvacetiletý česká motocyklová jednička.

Oba si však byli vědomi, že se na závodní motocykl společně ani Jágr sám neposadí. "Na okruhu jsme se vozil jednou a jen autem. Při tom, jak jsou ti borci zvyklí jezdit v zatáčkách, tak mě bylo po pár metrech tak špatně, že jsem chtěl zastavit," uvedl Jágr, podle kterého by navíc prý byl problém s jeho hmotností. "On má asi 60 kilo a já 160, takže bychom jeli po zadním," smál se už na Zlaté hokejce dobře naladěný Jágr. Podobně se na to díval i Pešek. "Určitě by ho ta motorka uvezla, ale nevím jak," culil se třetí muž průběžného pořadí MS.

Reklama

Související témata: