Hlavní obsah

Hvězdná výměna. Jak to šlo Hamiltonovi na motorce a Rossimu ve formuli?

Valencie/Praha

Tohoto dne se nemohli dočkat. Ve středu se jim jejich přání splnilo. Šestinásobný světový šampion ve formuli 1 Lewis Hamilton a sedminásobný mistr světa v MotoGP si vyměnili stroje. Na okruhu ve Valencii se pak spolu proháněli a jízdu si náramně užili. „Fantastické,“ rozplýval se Rossi.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vyměnili stroje.

Článek

O tom, že by si mohli prohodit své stroje, se hovořilo už dlouho. Teď se jejich výměna uskutečnila. Zatímco se na okruhu ve Valencii proháněl šestinásobný světový šampion ve formuli 1 Lewis Hamilton na letošním motocyklu Yamaha, Valentino Rossi, sedminásobný mistr světa v MotoGP usedl do předloňského monopostu Mercedesu.

Oba byli z jízdy unešení. „Byl jsem velkým fanouškem Lewise a teď jsem ještě větší,“ prohlásil Rossi na webu motorsport.com. „Byl to fantastický den, kdy se spolu nejen setkaly dvě špičky motorsportu, ale také spolu spolupracovaly. Vyzkoušet si auto W08 pro mě byla fantastická příležitost. Cítil jsem se jako skutečný jezdec formule 1,“ přiznal fenomenální Ital.

Nadšený byl i Hamilton. „Je úžasné vidět ve voze legendu, kterou Valentino Rossi je. Měl jsem radost i za něj,“ vyprávěl Hamilton, kterého také potěšilo, když poté Rossi usedl na motorku a jezdili na okruhu spolu. „Bylo zábavné být na trati a mít před sebou Valentina na stejné motorce,“ dodal jezdec Mercedesu, kterému se tak splnilo přání.

Skvělý zážitek to byl i pro šéfa Yamahy Lina Jarvise. „Byl to výjimečný okamžik. Mít dvě takové sportovní ikony na stejném místě, bylo nezapomenutelné. Jsem šťastný, že jsem u toho mohl být. Lewisův výkon na motorce na mě hodně zapůsobil, může být na sebe hrdý,“ uvedl Jarvis.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton (vlevo) a Valentino Rossi se spolu projeli i na motorkách.

Reklama