Hlavní obsah

Povzbuzený Pešek chce uspět i na neznámé trati v Misanu

PRAHA

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek si před dvěma týdny v Brně ověřil, že stále může bojovat o stupně vítězů, a s takovým cílem se o nadcházejícím víkendu postaví i na start Velké ceny San Marina v Misanu. Třetí muž průběžného pořadí kubatury do 125 ccm se však bude muset stejně jako řada dalších závodníků vypořádat s nástrahami nové tratě, v Misanu se totiž o body do MS bojovalo naposledy v roce 1993.

Článek

"Ten okruh v podstatě neznám. Jednou jsem na něm objel jeden okruh, když jsme byli v Itálii kupovat motorku a zkoušeli, jestli vůbec jede. To ale bylo venku jen pět stupňů," řekl Pešek ČTK. Co jej čeká, si ale dokáže celkem dobře představit. "Na tratě mám, myslím, dobrou paměť, takže si to pamatuji z té krátké zkušenosti. Ono se to ale pojede opačným směrem, takže budu trochu bloudit," pousmál se.

Pešek na domácí trati v Brně ukončil sérii nezdarů a třetím místem se opět vrátil mezi adepty na celkové umístění na stupních vítězů. Tentokrát však budou mít stejnou výhodu jako on na Masarykově okruhu italští jezdci v čele s Mattiou Pasinim. "I proto nevím, co od toho čekat. Vím jen, že italští jezdci to tam budou znát nazpaměť. Na druhou stranu se tam těším, poznám nový okruh. Pro nás, kteří to tam nejeli, to bude jiná Velká cena," podotkl Pešek.

Jedenadvacetiletý rodák z Prahy se po minulém závodě v Brně lehce zranil. Při oslavách s nadšenými fanoušky si totiž propíchl stehno o plot, na který vylezl. Žádné komplikace v přípravě na další závod mu to ale nepřineslo. "Zdravotně jsem v pohodě a už se těším na motorku. Brno mi nahodilo adrenalin v krvi a už se hrozně těším na další závod," přiznal Pešek, který svůj zatím poslední úspěch moc neslavil. "Jen jsme v neděli trochu poseděli. S oslavama počkáme až na konec roku, pokud budeme mít důvod," dodal Pešek.

Reklama