Hlavní obsah

Kvalifikaci na MS silničních motocyklů v Misanu zrušil déšť

MISANO

Nepříznivé počasí přinutilo pořadatele třináctého dílu mistrovství světa silničních motocyklů, Velké ceny San Marina v italském Misanu, kompletně zrušit odpolední program. Za silného deště závodníci včetně Lukáše Peška a Karla Abrahama odjeli dopolední tréninky, ale kvalifikační jízdy již absolvovat nestihli.

Článek

Hustý déšť poznamenal nejen podmínky přímo na trati, ale i v zázemí areálu, kde se závod MS jede poprvé od roku 1993. Řada míst byla dokonce zaplavena vodou.

Podle dostupných informací by měl být sobotní program následující: v 8:00 začnou postupně volné tréninky všech kategorií a ve 13:05 odstartuje třicetiminutová kvalifikace stopětadvacítek. Následovat bude od 13:50 hodinová kvalifikace královské kubatury MotoGP a od 15:05 přijdou na řadu dvěstěpadesátky.

Jedenadvacetiletý Pešek, kterému patří v průběžném pořadí třídy do 125 ccm třetí místo, zajel ve volném tréninku osmý čas, když na nejrychlejšího Gábora Talmácsiho z Maďarska ztratil 1,719 vteřiny. V silnějších dvěstěpadesátkách byl Abraham desátý, ale za prvním Andreou Doviziozem z Itálie zaostal o více než 3,5 vteřiny.

Reklama