Hlavní obsah

Smrž si v Německu na superbiku připsal jen tři body

LAUSITZRING/PRAHA

Ani s novým motorem nezískal Jakub Smrž na německém Lausitzringu víc než tři body do klasifikace MS superbiků, přičemž k 13. místu v první jízdě mu pomohly i pády jezdců z první desítky Fabrizia, Neukirchnera a Xause.

Foto: www.kubasmrz.cz

Jakub Smrž - archivní fotografie

Článek

„Raději bych je předjel, ale i pády k závodům patří a ve druhé části mě dělily dvě vteřiny k bodu. Déšť provázející trénink i kvalifikace bohužel neumožnil naladit motorku na sucho a ze šestnácté pozice na roštu jsem po slabších startech těžko umístění zlepšoval,“ hodnotil Smrž.

Nejrychlejší časy dosahoval Australan Bayliss, jenž ale v závěru první jízdy doplatil na opotřebení pneumatik. Lídr šampionátu Brit Toseland, který bude příští rok jezdit MotoGP s yamahou, se nevešel na stupně vítězů. V první jízdě byl dokonce až devátý a jeho náskok před stále se zlepšujícím Hagou se tak ztenčil na 41 bodů.

Šampionát pokračuje 30. září v italské Vallelunze.

Výsledky:
I. jízda:
1. Haga (Jap., Yamaha), 2. Biaggi (It., Suzuki), 3. Corser (Austr., Yamaha), 4. Bayliss (Austr., Ducati), 5. Rolfo (It., Honda),... 13. Smrž (ČR, Ducati), 16. Dražďák (ČR, Yamaha).
II. jízda:
1. Bayliss, 2. Haga, 3. Biaggi, 4. Toseland (Brit., Honda), 5. Corser, ...16. Smrž, 19. Dražďák.
Stav MS po 11. z 13 podniků:
1. Toseland 375, 2. Haga 334, 3. Biaggi 322, 4. Bayliss 296, 5. Corser 243,....14. Smrž 61, 27. Dražďák a Svoboda (oba ČR, Yamaha) po 2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články