Hlavní obsah

Přilba? Šanci mají i Češi

PARDUBICE

Žádný z předešlých vítězů není na startu, nedělní pardubická Zlatá přilba (start ve 12.30 h, závěr na ČT 2) nemá jasného favorita. O to větší šance se rýsuje pro domácí plochodrážníky. Česká hymna pro vítěze by zazněla 11 let od triumfu Tomáše Topinky.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

„Australané už toho odvezli dost, chce to změnu,“ říká manažer závodu Evžen Erban a naráží na předešlé úspěchy Adamse, Crumpa či Sullivana. Největší šance z domácích dává Lukáši Drymlovi. Po loňské pauze kvůli bratrovu zranění má letos opět formu, v září si ve Vojensu zajistil i účast v seriálu Grand prix 2008.

Ve hře je i Luboš Tomíček, pardubickou dráhu dobře znají také Aleš Dryml a Marian Jirout, loni na 9. místě nejlepší domácí zástupce. „Šance na domácí triumf je velká,“ míní Erban. Zvláště když 59. ročník se musí obejít bez řady hvězd, které ve stejném termínu jedou polskou ligu. „Pole je i tak kvalitní, Angličan Harris či Švéd Jonsson mají letos na kontě i vítězství v Grand prix,“ připomíná Erban.

Již jistý mistr světa Pedersen dorazí až na tradiční pondělní odvetu do Prahy, na Tomíčkův memoriál. Hlavní závod začíná po 19. h, kdy končí fotbalové derby. „Skupiny fandů fotbalu a ploché dráhy se asi moc neprolínají, ale i tak to lze z Letné na Markétu stihnout,“ dodává ředitel závodu Petr Ondrašík.

Reklama