Hlavní obsah

Pešek chce v Austrálii riskovat, další nezdar si nemůže dovolit

PRAHA

Nelehký úkol umístit se na stupních vítězů čeká před Velkou cenou Austrálie na motocyklového jezdce Lukáše Peška. Český reprezentant chystá v závěrečných třech závodech šampionátu útok na celkové třetí místo ve třídě do 125 ccm a k tomu si už nesmí dovolit další nezdar.

Článek

Výsledkově se Peškovi nedaří od bronzu v domácím klání v Brně, od té doby získal pouze sedm bodů a klesl i vinou několika pádů na šestou pozici v hodnocení kubatury. Na Phillip Islandu hodlá proto Pešek jet na hranici rizika.

"Teď už to bude o velkém risku, navíc budu potřebovat i trochu štěstí, které nás v posledních závodech minulo. Myslím si ale, že ve hře o třetí místo stále jsem, ale je to o to složitější, že už je nás tam pět," uvedl Pešek na nedávném neformálním setkání s novináři. Na hranici maximálního risku však podle něj pojedou i jeho soupeři. "Pojedeme tak všichni. Je to velký rozdíl být třetí a čtvrtý," podotkl.

Nejlepší výchozí pozici v boji o bronz má před závěrem sezóny Japonec Tomojoši Kojama, za kterým momentálně Pešek zaostává o dvacet bodů. Před českým jezdcem jsou i Italové Mattia Pasini a Simone Corsi. Reálnou šanci na třetí místo má i nyní sedmý Sergio Gadea. Rozdíl mezi třetím a sedmým místem činí třicet bodů. "I přesto, že se mi na předešlém závodě v Japonsku moc nedařilo, paradoxně jsem si trochu polepšil. Náskok Kojamy jsem totiž snížil o dva body," řekl Pešek.

V Japonsku se tovární jezdec Derbi potýkal s problémy se spánkem. Změna časových pásem jej totiž trochu zaskočila. "Proto poletím do Austrálie dříve. Nechci nechat nic náhodě," uvedl Pešek po návratu z Motegi. Své slovo také dodržel, do Austrálie odletěl již v neděli - týden před hlavním závodem. Na Phillip Island se těšil. "Je to jedna z nejhezčích tratí v šampionátu. Jen je tam trochu vedro," pousmál se Pešek, který skončil před rokem v Austrálii šestý.

Reklama