Hlavní obsah

Pešek se na nepříliš oblíbené trati pokusí navázat na Austrálii

SEPANG

Na nepříliš oblíbeném okruhu v Sepangu bude český motocyklový jezdec Lukáš Pešek bojovat o zachování šance na konečné třetí místo v mistrovství světa třídy do 125 ccm. Dva závody před koncem šampionátu je čtvrtý se ztrátou pěti bodů na Tomojošiho Kojamu z Japonska.

Článek

Pešek se do Malajsie přesunul přímo z Austrálie, kde se o minulém víkendu radoval ze svého druhého triumfu v mistrovství světa. Ukončil tak sérii tří nezdarů a razantně se vrátil do hry o konečné umístění na stupních vítězů. Dobrou náladu mu zvedl i fakt, že se našla jeho zatoulaná zavazadla a že si v úterý a ve středu mohl prohlédnout Kuala Lumpur.

"Cesta z Austrálie byla celkem pohoda, letěli jsme v noci a já jsem skoro celou dobu prospal. Stihnul jsem si prohlédnout historickou i moderní část Kuala Lumpuru a přesunout se na okruh v Sepangu, který leží asi 50 kilometrů jižně," uvedl Pešek na svých oficiálních internetových stránkách.

V Malajsii jej přivítalo horké počasí a vysoké teploty. "Zatím každý den kolem druhé hodiny odpoledne prší, tak jsem zvědav, jak bude o víkendu," uvedl tovární jezdec Derbi. Moc dobře si pamatuje deštivé počasí, které provázelo kvalifikaci na Velkou cenu před rokem. Tehdy v závodě dojel devátý, což je jeho maximum na nepříliš oblíbeném okruhu. "Zatím jsem tam nenašel optimální stopu a rychlost. Trať je široká a některé zatáčky vůbec nemají tvar. Snad se mi to ale letos povede," přál si jedenadvacetiletý Pešek.

Závodníci všech tříd se od pátku do neděle budou muset vyrovnat vedle vysokých teplot a vlhkosti s nástrahami v podobě nového povrchu. "A ten hrozně opotřebovává pneumatiky. Vypadá to, že to zaskočilo i výrobce pneumatik, který přivezl do Sepangu málo gum s tou nejtvrdší směsí. Takže na nich asi nebudu vůbec trénovat a nasadíme je až na závod," uvedl Pešek.

Reklama

Související témata: