Hlavní obsah

Biaggi končí v superbicích a možná se vrátí do MotoGP

MILÁN

Italský motocyklový závodník Max Biaggi už nebude v příští sezóně hájit v mistrovství světa superbiků barvy týmu Alstare Suzuki. Místo toho se šestatřicetiletý jezdec možná vrátí do seriálu silničních motocyklů MotoGP, v němž působil do roku 2005.

Foto: ČTK/AP

Ital Max Biaggi na své hondě při závodu MS v Japonsku - Ilustrační foto

Článek

"Vzhledem k tomu, v jaké je tým Alstare ohledně sponzorů situaci, nemůžeme bohužel obnovit náš kontrakt pro rok 2008 s Maxem Biaggim," uvedl tým na své oficiální internetové stránce. Čtyřnásobný mistr světa z kategorie do 250 ccm Biaggi ve své první a zároveň zřejmě i poslední sezóně v superbicích obsadil celkově třetí místo.

Sedminásobný vítěz brněnské Velké ceny České republiky Biaggi skončil v šampionátu silničních motocyklů poté, co po propuštění z továrního týmu Hondy nenašel před sezónou 2006 novou stáj. Podle zpráv z médií by se nicméně dlouholetý rival Valentina Rossiho mohl v sedle motocyklu stejné značky do MotoGP vrátit.

Jak uvedl Fausto Gresini, šéf týmu Gresini Honda, s Biaggim o jeho možném návratu do seriálu mluvil. "Telefonovali jsme spolu a já se ho ptal, jestli má zájem o spolupráci. Dohodli jsme se, že se brzy sejdeme," uvedl Gresini na tiskové konferenci v Sepangu, kde se v neděli pojede Velká cena Malajsie.

Reklama

Související témata:
Max Biaggi