Hlavní obsah

Divokou kartu pro GP na ploché dráze dostal i vítěz Zlaté přilby

ŽENEVA

Vítěz dvou letošních závodů Grand Prix Andreas Jonsson ze Švédska bude startovat i v příštím ročníku elitního plochodrážního seriálu, třebaže se nevešel mezi osm přímo postupujících jezdců. Jonssonovi, který si týden po triumfu na pardubické Zlaté přilbě zajistil prvenstvím v závěrečném závodu MS v Gelsenkirchenu rekordní prémii 100 000 dolarů, mezinárodní federace FIM udělila divokou kartu.

Článek

Tři další stálé divoké karty od plochodrážní komise FIM v Ženevě dostali Brit Chris Harris, Švéd Fredrik Lindgren a Polák Krzysztof Kasprzak. Harris letos vyhrál britský závod Grand Prix a o postupové osmé místo nakonec přišel v Gelsenkirchenu až v dodatkové jízdě, protože v celé sezóně získal stejně bodů jako krajan Scott Nicholls a Nor Rune Holta, jezdící s polskou licencí.

Do příštího ročníku Grand Prix se vedle nejlepší letošní osmičky a čtyř držitelů divokých karet probojovali také tři plošináři z kvalifikace. Mezi nimi je i český reprezentant Lukáš Dryml.

Seznam jezdců pro Grand Prix 2008:
N. Pedersen, B. Pedersen, Andersen, Iversen (všichni Dán.), Gollob, Holta, Kasprzak (všichni Pol.), Adams, Crump (oba Austr.), Nicholls, Harris (oba Brit.), Jonsson, Lindgren (oba Švéd.), Hancock (USA), L. Dryml (ČR).

Reklama