Hlavní obsah

Pešek: Motorka mi nešla do otáček

Martin KézrSport.czPrávo

Český motocyklista Lukáš Pešek se v úvodu závodu v Malajsii trápil a nakonec skončil až šestý. V cíli v rozhovoru pro deník Právo popsal příčinu svých potíží.

Článek

Co se s vámi dělo v úvodu závodu v Malajsii?

První tři kola mi nešla motorka vůbec do otáček a já jsem se propadal startovním polem. Navíc jsem tam měl i nějaké kolize, což mě vyhnalo ze stopy. Vyloženě jsem se pral s motorkou a dlouho hledal způsob, jak zrychlit.

Čím se to povedlo?

Začal jsem řadit úplně jinak a najednou jsem jel téměř o vteřinu na kolo rychleji než jezdci přede mnou. Snažil jsem se ze všech sil docvaknout čelní skupinu, v závěru už to bylo takřka podle mých představ. Nakonec jsem byl šestý, což při průběhu závodu beru jako úspěch.

Největší sok Kojama však dojel lépe, čímž se vám vzdálila třetí příčka v šampionátu…

Touhy po třetí příčce v MS se nevzdávám, ale bude to moc těžké. Při ztrátě patnácti bodů potřebuji být ve Valencii na pódiu a doufat, že Kojama neustojí ten tlak a udělá chybu. Loni jsem skončil šestý, letos chci alespoň 4. místo udržet a nechat za sebou Corsiho i Pasiniho.

Mluví se o vašem takřka jistém přechodu do dvěstěpadesátek, budete tedy jezdit za tým Emmi-Caffe Latte společně se Švýcarem Lüthim?

Mohu k tomu říci jen to, že v pondělí odpoledne mě po návratu z Malajsie přímo na ruzyňském letišti čeká důležité setkání – a po něm budeme všichni moudřejší.

Reklama

Související témata: