Hlavní obsah

V Lokti se letos pojede světový motokros až v srpnu

ŽENEVA

Světová motokrosařská elita se v příštím roce sejde v Lokti 10. srpna, o něco později než v posledních letech. Po české Grand Prix se pak už uskuteční jen dva závody z patnáctidílného seriálu, a tak není vyloučeno, že v Loketských serpentinách bude korunován nový mistr světa. To se naposledy stalo v roce 2003, kdy se v Lokti jel na konci srpna předposlední závod MS a tituly si předčasně zajistili Belgičané Stefan Everts a Joel Smets.

Článek

Kongres Mezinárodní motocyklové federace FIM v Ženevě potvrdil v kalendáři MS pro rok 2008 také Jinín jako dějiště závodu v sajdkárkrosu. Jihočeská trať se do vrcholného seriálu vrátí po šesti letech a 11. května se na ní pojede druhý ze třinácti závodů.

Stejně jako v letošním roce bude součástí MS v motokrosovém freestylu i závod v Liberci, který je na programu 29. února.

Kalendáře MS:
Motokros MX1 a MX2:
6. dubna: GP Nizozemska (Valkenswaard), 20. dubna: GP Španělska (Bellpuig), 27. dubna: GP Portugalska (Agueda), 11. května: GP Itálie (Mantova), 18. května: GP Bulharska (Sevljevo), 1. června: GP Británie (Foxhills), 8. červen: GP Irska (Dublin), 15. června: GP Francie (St. Jean d'Angély), 29. června: GP Německa (Teutschenthal), 6. července: GP Švédska (Uddevalla), 20. července: GP JAR (Nelsprut), 3. srpna: GP Belgie (Namur), 10. srpna: GP České republika (Loket), 7. září: GP Beneluxu (Lierop/Niz.), 14. září: GP Citta di Faenza (Faenza/It.); 28. září: Motokros národů (Moneyglass Desmene/Sev. Irsko).
MX3:
6. dubna: Francie (Castelnau-de-Levis), 13. dubna: Španělska (Talavera de la Reina), 27. dubna: Itálie (San Severino), 4. května: Francie (Plomion), 18. května: Portugalsko (Cortelha), 25. května: Španělsko (Alhama de Murcia), 8. června: Chorvatsko (Mladina), 15. června: Bulharsko (Samokov), 6. července: Nizozemsko (Markelo), 13. července: Slovinsko (Orehova Vas), 20. července: Slovensko (Sverepec), 17. srpna: Finsko (Heinola), 24. srpna: Dánsko (Randers), 7. září: Švýcarsko (Roggenburg), 14. září: Německo (zatím neurčeno).
Sajdkárkros:
20. dubna: Nizozemsko (Oss), 11. května: Česká republika (Jinín), 18. května: Ukrajina (Černivci), 1. června: Itálie (Cingoli), 8. června: Francie (zatím neurčeno), 13. července: Belgie (Neeroeteren), 20. července: Německo (Strassbessenbach), 3. srpna: Dánsko (Slagelse), 10. srpna: Lotyšsko (Kegums), 17. srpna: Estonsko (Kivioli), 25. srpna: Británie (Langrish), 7. září: Francie (Dardon-Gueugnon), 14. září: Německo (Rudersberg).

Reklama