Hlavní obsah

Na Šestidenní po písku přišly kameny v horách

LA SERENA/PRAHA

Do chilských hor vedla 4. etapa motocyklové Šestidenní, kde jezdce už tolik netrápily písek a prašnost, přišly ale zrádné kamenité úseky.

Článek

„V oblázkovém poli se hodně padalo. Navíc bylo v horách úmorné vedro, při testu ve vyschlém řečišti pořadatelé naměřili 41 stupňů ve stínu. Prožili jsme tu i mírné zemětřesení,” líčí Jan Zaremba z českého trophyteamu, který se během čtvrtka probil do první desítky.

Reprezentanti ukázali i zručnost při opravách strojů, neboť Čadek vyměnil lamelu spojky a Zaremba dokonce poškozený chladič, čímž ale oba vyčerpali časový limit v servisu a tradiční výměna pneumatik je čekala až ráno před startem. „Bojujeme i bez zraněného Kuklíka, většina reprezentačních sestav už má o jednoho člena méně. Teď to je o vůli, na každém už je vidět únava,” tvrdí reprezentační manažer Ladislav Michálek.

Během tří dnů odpadla téměř třetina jezdců startovní listiny, do 4. etapy jich vyrazilo jen 381. „Jedu už svou 24. Šestidenní, ale tak těžkou soutěž jsem snad ještě nezažil. Závěr může být dramatický, síly dochází všem,” přiznal Bohumil Poslední, jenž s Jiřetínem figuruje už na 6. pozici v klubové soutěži.

Neoficiálně po 4. etapě – trophyteamy:
1. Finsko (Salminen, Mattila, Tarkkala, Pohjamo, Salonen, Remes), 2. Itálie, 3. Francie, 4. Švédsko, 5. Británie, ...10. Česko (Čadek, Kadleček, Zaremba, Z. Gottvald, Dokoupil), junioři: 1. Španělsko (C. Guerrero, Mena, Santolino, Andreu), 2. Francie, 3. Austrálie,... 10. Česko (Horák, M. Kuklík, Loukota, Engel), kluby: 1. Italia Forte (Paoli, Manzi, Gerini), ...6. Jiřetín (Klimeš, M. Gottvald, Poslední).

Reklama