Hlavní obsah

Zraněný Stoner nemusí na operaci, čeká ho ale dlouhá pauza

MELBOURNE

Vynucená přestávka v délce šest až osm týdnů čeká letošního světového šampióna v královské motocyklové kubatuře MotoGP Caseyho Stonera. Australan si při testování ve španělském Jerezu na konci listopadu poranil levé rameno a do konce ledna musí na další kilometry absolvované za řidítky své ducati zapomenout. Dobrou zprávou je pro něj alespoň to, že nemusí na operaci.

Článek

Dvaadvacetiletý Stoner přijde kvůli zranění s největší pravděpodobností o další oficiální testování nejsilnější kubatury, které začne 22. ledna v Sepangu. "Je to horší, než se původně zdálo. Není hezké se zranit, ale mám aspoň dost času na léčení (do začátku sezóny)," uvedl Stoner na internetové stránce týmu.

Jeho slova potvrdili i lékaři na soukromé klinice v Sydney, kterou ve čtvrtek navštívil. Na rozdíl od loňského roku podle nich nemusí na operaci. Problémy s ramenem nejsou pro australského jezdce žádnou novinkou, pravou ruku si poranil již v roce 2004 i loni, kdy po únorové operaci přišel také o oficiální testovací jízdy.

Reklama