Hlavní obsah

Rekonstrukce povrchu trati Masarykova okruhu začne v lednu

BRNO

Hned na začátku nového roku odstartuje rekonstrukce povrchu Masarykova okruhu v Brně. Starý asfaltový povrch odstraní bagry až do hloubky 40 centimetrů, nový povrch by měl být položen do poloviny května.

Článek

"Oprava by měla trvat dva a půl měsíce. Při pokládání finální asfaltové vrstvy musí být venkovní teplota kolem 15 stupňů Celsia," uvedla v úterý výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová, podle níž bude záležet zejména na dubnovém počasí. Mezi prvními vyzkouší novou trať při testování pneumatik a strojů týmy ze seriálů mistrovství světa superbiků a silničních motocyklů.

Podle pravidel Mezinárodní motocyklové federace (FIM) se musí na každém novém okruhu i nově položeném koberci uskutečnit maximálně dvoudenní testy pneumatik, které ale musejí skončit nejpozději čtyři týdny před závodem mistrovství světa silničních motocyklů. Tyto testy jsou přístupné všem výrobcům pneumatik a motocyklů třídy MotoGP, jezdci této třídy se však testů zúčastnit nemohou. Oficiální testy plánují v Brně i týmy MS superbiků od 17. do 19. června.

Naposledy se povrch Masarykova okruhu měnil před 11 lety. Tehdy byl v průběhu tří týdnů na přelomu května a června položen na stávající povrch nový 2,5 cm vysoký asfaltový koberec.

Brněnský okruh zatím nemá stanovený termínový kalendář na příští sezónu. Pevné datum 20. července už ale má závod MS superbiků, o necelý měsíc později se pak v Brně pojede od 15. do 17. srpna MS silničních motocyklů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články