Hlavní obsah

Peškovy časté zdravotní problémy způsoboval streptokok

PRAHA

Streptokok v krku byl podle všeho důvodem častých zdravotních problémů české motocyklové jedničky Lukáše Peška v uplynulé sezóně. Příčinu častých bolestí v krku a angín odhalilo až nedávné komplexní předsezónní vyšetření a Pešek by tak na startu nového ročníku mistrovství světa, kdy bude premiérově závodit ve vyšší třídě do 250 ccm, měl být stoprocentně v pořádku.

Článek

"Přišlo se na to při komplexním vyšetření a nyní se to snažíme odstranit. Nasadili mi na pět dní hodně silná antibiotika, pak doufám, že to bude v pořádku," řekl v pondělí Pešek ČTK.

Čtvrtý muž poslední sezóny šampionátu stopětadvacítek měl sice zdravotní problémy tohoto typu opakovaně, dosud je však moc neřešil. "Nehledali jsme, kde je problém. Často mě bolelo v krku, měl jsem angínu, ale důvod jsme neznali. Teď začali hledat a našli příčinu," uvedl dvaadvacetiletý jezdec.

Příprava na novou sezónu je ve skluzu

Zda bude vše v pořádku, pozná Pešek při následném vyšetření až antibiotika dobere. Osobně však věří, že se léčba osvědčí. "Doufáme, že to pak bude v pohodě. Když ne, tak to budeme dále řešit. Mělo by to ale být pak v pořádku," věřil Pešek, jehož příprava na novou sezónu tak dostala skluz.

"Opět se vše o týden posouvá. Zastavila se. Doufám ale, že do testování budu v pořádku. Určitě je lepší vše řešit teď, než v průběhu sezóny," dodal Pešek, jehož čeká další týmové testování na konci ledna. Oficiální testy MS se uskuteční v únoru.

Reklama