Hlavní obsah

Arenakrosový seriál osmi závodů přivítají Ostrava a Brno

BRNO

Takřka kompletní elita českých motokrosových jezdců doplněná o několik zahraničních účastníků se představí během osmi dnů v osmi závodech halového seriálu LR Cosmetic Ados Cup, který začne o tomto víkendu v Ostravě a závěrečná druhá část je na programu v pátek 18. ledna a o den později v brněnské hale Rondo.

Článek

Ozdobou startovního pole bude jeden z nejlepších českých motokrosařů Michal Kadleček, který se v minulých sezonách prosazoval v seriálu mistrovství světa MX3. Na halové arenakrosy Kadleček po své havárii před sedmi lety v brněnském pavilonu "Z" dlouhodobě zanevřel, nyní se k nim vrací.

Jeho tuzemskými konkurenty budou mezinárodní mistr ČR ve třídě open Jan Zaremba, Petr Bartoš, Martin Michek, Josef Kulhavý, František Smola, mladý Jiří Bittner, Jan Brabec a Vojtěch Brumla. Z české elity budou chybět pouze Jiří Čepelák a Petr Masařík. Oba se shodně doléčují po operaci menisků a tuto halovou sezonu vynechávají.

V Ostravě začne v sobotu program v 18:00, v neděli o tři hodiny dříve. Každý den budou na programu vždy dvě finálové jízdy, o celkovém vítězi rozhodne nejvyšší počet bodů ze všech osmi závodů v Ostravě a v Brně. Součástí akcí v obou městech budou freestylové exhibice skupiny jezdců v čele s Petrem Kuchařem, Petrem Pilátem a Martinem Koreněm.

Do Ronda se vrací arenakros po roční přestávce. "Vyzkoušeli jsme v loňské sezóně arenakros v pražské Sazka aréně, kde však tento sport mnoho diváků nepřilákal. Proto jsme se vrátili do Ronda s pozměněnou filosofií. Chceme českým divákům nabídnout hlavně souboje o prvenství domácích jezdců a startovní pole obohatíme třemi až pěti zahraničními závodníky," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně šéf pořádající agentury Forsage Jan Juřička. Program v Rondu obohatí dva poslední koncerty skupiny Kern, která právě při arenakrosu ohlásila svou derniéru.

Reklama