Hlavní obsah

Seriál v halovém motokrosu ovládl Michek

BRNO

Vítězem čtyřdílného seriálu Ados Cup v motokrosových závodech v hale se stal devatenáctiletý Martin Michek na hondě. Po dobrém vstupu do soutěže před týdnem v Ostravě potvrdil Michek své umění i v závěrečné části v brněnské hale Rondo. Z celkového počtu osmi finálových jízd seriálu vyhrál Michek přesně polovinu.

Článek

"Jsem na začátku sezóny příjemně překvapený. Rozhodně jsem nečekal, že zvítězím s tak velkým bodovým náskokem," řekl Michek.

Na specifické trati v Rondu rozhodovaly na krátkém okruhu o pořadí starty. "Proto jsem se zaměřoval i na co nejlepší výsledky v semifinále, které zajišťovaly v případě úspěchu výhodu lepšího startovního postavení," dodal Michek.

Celkově druhý skončil Jiří Bittner na suzuki, který v Brně vyhrál dvě finálové jízdy. Krok s nimi držel v Rondu Jihoafričan Colin Dugmore, jenž byl jediným jezdcem, který se dostal pokaždé na stupně vítězů. Třikrát dojel druhý a jednou třetí, o lepší celkové umístění jej připravily chybějící body z Ostravy, kde nestartoval.

Součástí programu byla opět i freestylová exhibice a stejně jako před týdnem v Ostravě, kde se nepříjemně zranil Petr Kuchař, skončila smolně pro dalšího z předních vyznavačů tohoto adrenalinového sportu Libora Podmola. Účastník mistrovství světa nezvládl v nízké hale Rondo dopad po saltu vzad a poranil si záprstní kůstky na noze. Po převozu do nemocnice se podrobil operaci a podle předběžného odhadu lékařů si nejméně dva měsíce od skákání odpočine.

Konečné pořadí:
1. Michek (Honda) 167 b., 2. Bittner (Suzuki) 123, 3. Kohút (SR/KTM) 100, 4. Brabec (Yamaha) 87, 5. Votroubek (Yamaha) 84, 6. Dugmore (JAR/Kawasaki) 77.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články