Hlavní obsah

Mistrem Evropy na ledové ploché dráze je Zorn, Klatovský šestý

SANOK

Rakušan Franz Zorn vyhrál mistrovství Evropy na ledové ploché dráze a stal se prvním jezdcem, který v této disciplíně dokázal narušit ruskou hegemonii. Na oválu v polském Sanoku zvítězil po sobotním semifinále i v nedělním finále. Antonín Klatovský obsadil šesté místo.

Článek

Rusové vyhrávali evropský ledový šampionát od jeho vzniku v roce 1999, ale v neděli večer našli přemožitele. Zorn neprohrál ani jednu ze svých pěti jízd. Druhý skončil Rus Roman Akimenko, jenž až do předposlední jízdy celého závodu také jen vítězil, ale v přímém souboji o titul na Zorna nestačil. Třetí skončil Fin Antti Aakko.

Klatovský dvakrát vyhrál a po dvanácté jízdě mu patřila třetí příčka za Zornem a Akimenkem. Poté ale získal už jen jeden bod a o medailové šance přišel. "Škoda té čtvrté série. Anton to měl rozjeté velmi dobře, ale ta nula ho srazila," prohlásil manažer reprezentace Milan Špinka, mistr světa v této disciplíně z roku 1974.

Výsledky - finále:
1. Zorn (Rak.) 15, 2. Akimenko (Rus.) 14, 3. Aakko (Fin.) 12, 4. Kononov 11, 5. Alexejev (oba Rus.) 11, 6. A. Klatovský (ČR) 8.

Reklama

Související témata: