Hlavní obsah

Mostecký autodrom dostane nový povrch závodní dráhy

MOST

Stejně jako brněnský Masarykův okruh projde i mostecká automobilová dráha před novou sezónou rekonstrukcí. V první etapě na přelomu března a dubna chce společnost Autodrom Most začít pokládat nový povrch na převážné většině závodní trati.

Článek

Náklady na dlouhodobý projekt rekonstrukce okruhu, infrastruktury i budov areálu v období dalších několika let se odhaduje na 160 miliónů korun. "Nový speciální koberec bude položen v celém profilu dráhy s výjimkou cílové rovinky, která přijde spolu s ostatními úpravami na řadu v příštích letech," uvedl mluvčí společnosti Dušan Matouš.

Okruh musí na jaře obhájit před komisaři Mezinárodní automobilové federace FIA homologaci typu B, jíž bude končit dvouletá platnost. "Bezpečnostní předpisy a technické požadavky mezinárodních sportovních autorit se neustále zpřísňují, naše záměry proto s jejich představiteli průběžně konzultujeme. Nový povrch tak bude splňovat všechny požadované parametry," doplnil generální ředitel Autodromu Most Pavel Hanka.

Mostecký okruh letos přivítá sedm motoristických podniků, například švýcarský okruhový šampionát, domácí mistrovství, mistrovství Evropy motocyklů či vrchol sezony v podobě evropského šampionátu tahačů.

Reklama

Související témata: