Hlavní obsah

Smrž se blýskl šestým místem v kvalifikaci superbiků v Austrálii

PHILLIP ISLAND

Motocyklový jezdec Jakub Smrž vybojoval v kvalifikaci na druhý závod mistrovství světa superbiků v Austrálii šesté místo, což je jeho nejlepší výsledek v kariéře. Nejvýhodnější startovní pozici pro neděli si zajistil bývalý dvojnásobný šampión Australan Troy Bayliss, přestože v průběhu kvalifikace upadl a musel si nechal zašít rozbitý loket osmi stehy.

Článek

I s tímto handicapem byl osmatřicetiletý jezdec nejrychlejší v takzvaném superpole. Po vítězství v jednom závodu v Dauhá bude lídr seriálu na Phillip Islandu útočit na další triumf.

Smrž, jenž zahájil sezónu v Kataru desátým a devátým místem, za sebou v kvalifikaci nechal i italskou hvězdu Maxe Biaggiho, kterého technické problémy vyřadily ze superpole. V závěrečné části kvalifikace pro nejlepší jezdce český závodník jen o tři tisíciny sekundy zaostal za pátým Španělem Fonsim Nietem a o čtrnáct tisícin odsunul na sedmou pozici vicemistra světa Japonce Norijukiho Hagu.

Výborně si Smrž vedl už v páteční části kvalifikace, v níž byl dokonce pátý. "Přijeli jsme do Austrálie s dobrým nastavením, to byl základní kámen," uvedl v tiskové zprávě. V pátek si vybral i slabší chvilku, když po jezdecké chybě havaroval a přišel zhruba o 15 minut kvalifikačních bojů.

V sobotu se mu však podařilo uhájit druhou řadu startovního roštu. "Jsem s výsledkem moc spokojený, i s tím, že se po celý víkend pohybuji v elitní desítce," prohlásil Smrž, kterého trochu zbrzdila Baylissova nehoda. "Měl jsem zrovna skvěle rozjeté kolo, možná jsem tím přišel o první řadu. V každém případě je moje postavení na startu perfektní a v neděli se uvidí, co z toho dokážu vytěžit," dodal.

Výsledky - kvalifikace:
1. Bayliss (Austr./Ducati) 1:31,493, 2. Corser (Austr./Yamaha) 1:32,011, 3. Fabrizio (It./Ducati) 1:32,164, ...6. Smrž (ČR/Ducati) 1:32,714.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články