Hlavní obsah

Čekal jsem to horší, přiznal Pešek po noční zkušenosti v Kataru

DAUHÁ/PRAHA

Dvě velké novinky čekají českého motocyklového jezdce Lukáše Peška o nadcházejícím víkendu. V katarském Dauhá se představí po přestupu ze stopětadvacítek ve vyšší kubatuře do 250 ccm, navíc poprvé v kariéře pojede závod za umělého osvětlení. Letošní seriál mistrovství světa totiž začíná netradičně, bodované závody odstartují v neděli ve 20:00 místního času.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Pešek s motorkou pro novou sezónu

Článek

Pešek a spol. si na neobvyklé podmínky zvykal při víkendovém oficiálním testování. "Podmínky jsou celkem dobré, upřímně řečeno jsem to čekal horší. Problémem ale určitě je, že jsem na okruhu Losail ve dvěstěpadesátkách poprvé a ještě k tomu v noci. Je to tak pro mě dvakrát tak složité," uvedl Pešek v oficiální tiskové zprávě svého týmu Auto Kelly - CP Grand Prix Racing. Pozdní čas navíc ovlivňuje vlastnosti pneumatik. "Dělá to problémy všem týmům, ale myslím si, že my jsme již našli správnou pneumatiku," věřil pražský závodník.

Dvaadvacetiletý jezdec obsadil v závěrečném testování celkově dvanácté místo, když za nejrychlejším Italem Mattiou Pasinim zaostal o 1,4 sekundy. "Rezerv v mém výkonu je určitě ještě dost a během tréninků se pokusím o jejich odstranění. Nebude to ale úplně jednoduché," podotkl Pešek, který si v jedné části tréninku zkusil simulovat i samotný závod.

Absolvoval totiž dvacet kol za sebou, což je jeho prozatímní maximum na dvěstěpadesátce. "Přesvědčilo mě to, že kondiční práce, kterou jsme odvedli v přípravě, mě po fyzické stránce posunula dopředu, i když to ještě není úplně ono. Vypadá to ale, že budu schopen odjet závod v dobrém tempu," pochvaloval si vítěz dvou loňských Velkých cen. Již před odletem ale reálně přiznal, že v první polovině sezony bude hlavně sbírat zkušenosti a myšlenky na umístění v popředí nemá.

Reklama

Související témata: