Hlavní obsah

Přehnal jsem nájezd do zatáčky, litoval Pešek

PRAHA

Motocyklista Lukáš Pešek při svém prvním závodu ve třídě do 250 ccm atakoval umístění v první desítce, jeho snažení při nedělním nočním závodu v katarském Dauhá ale zastavil osm kol před cílem pád. „Vyjel jsem ze stopy, snad až na trávu, a podklouzlo mi přední kolo. Byla to chyba,“ přiznal český jezdec na svých internetových stránkách.

Článek

Peškovi při úvodním podniku letošní sezóny nevyšla kvalifikace a do svého premiérového závodu ve čtvrtlitrech vyrážel ze 16. pozice. Jezdec týmu Auto Kelly - CP Grand prix racing ale zvládl start bravurně a během jednoho okruhu se probil do první desítky. „V prvním kole to šlo jako po másle, nasadil jsem tempo a asi šest jezdců předjel. Získal jsem nějaký náskok, který však pro mě bohužel ve finále neznamenal nic. Pozitivní na tom ale je, že jsem dokázal bez problémů jet v první desítce, ve které bych se chtěl letos pohybovat,“ vrátil se Pešek k závodu na svém webu.

Dvaadvacetiletý jezdec se usadil na osmém místě a jezdil za dalším českým zástupcem v seriálu, osmnáctiletým Karlem Abrahamem. „Jsem jel úplně v klidu a nikam jsem se nehnal, protože jsem viděl, že to nemá smysl. Před námi byla mezera a za námi taky. Pak jsem ale v jedné ze zatáček vyjel ze stopy, uklouzlo mi přední kolo a tím to pro mě skončilo,“ zalitoval Pešek. Abraham se proti tomu chyb vyvaroval a dojel si pro nejlepší výsledek v kariéře.

Pro Peška se stal osudným nájezd do jedné ze zatáček. „„Přehnal jsem nájezd do zatáčky, ne rychlostně, ale jel jsem moc zeširoka. Vyjel jsem ze stopy, snad až na trávu, a podklouzlo mi přední kolo. Byla to chyba. Pád moc těžký nebyl, jsem trochu pochroumaný a bolí mě za krkem, ale nic vážného to není,“ podotkl pražský rodák.

Reklama

Související témata: