Hlavní obsah

Rus Krasnikov obhájil titul mistra světa na ledové ploché dráze

BERLÍN

Třiadvacetiletý Rus Nikolaj Krasnikov získal počtvrté za sebou titul mistra světa na ledové ploché dráze. V závěrečných závodech v Berlíně, které vyhrál jeho krajan Dmitrij Chomicevič, mu k tomu o víkendu stačilo deváté a páté místo. Antonín Klatovský skončil v šestidílném finálovém seriálu patnáctý.

Článek

Vítěz všech čtyř úvodních závodů Krasnikov jel po nepovedené sobotě na jistotu, k titulu mu stačila účast v jízdě o páté místo. Vítěz obou víkendových závodů Chomicevič získal ve světovém šampionátu stříbro. O konečném třetím místě musela rozhodnout až dodatková jízda, v níž Rakušan Franz Zorn porazil dalšího Rusa Danila Ivanova. Po pěti letech tak nebyly stupně vítězů výhradně ruskou záležitostí.

Klatovský získal v sobotní kvalifikační části pouze jeden bod, skončil patnáctý a v nedělním závodě byl jen náhradníkem. Po odstoupení Němce Bauera, kterému se obnovilo zranění ruky, absolvoval dvě jízdy a obsadil 13. místo. "Po ruském začátku seriálu a dvou 12. místech jsem myslel určitě výše. Nepovedl se mi však druhý závod v Assenu ani ten první tady," řekl spolupracovníkovi ČTK Klatovský.

Ledová plochá dráha:
Sobota: 1. Chomicevič (Rus.) 25, 2. Zorn (Rak.) 20, 3. Ivanov 18, 4. Archipov 16, 5. Čajka (všichni Rus.) 14, ...15. Klatovský (ČR) 4.
Neděle: 1. Chomicevič 25, 2. Zorn 20, 3. Ivanov 18, 4. Archipov 16, 5. Krasnikov (Rus.) 14, ...13. Klatovský (ČR) 6.
Konečné pořadí MS: 1. Krasnikov 124, 2. Chomicevič 117, 3. Zorn 104, 4. Ivanov 104, 5. Archipov 94, ...15. Klatovský 32.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články