Hlavní obsah

Motocyklista Salač odstartuje v Kataru ze sedmé řady

Filip Salač v neděli vystartuje do úvodního závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru ze sedmé řady. Jediný český účastník šampionátu se na okruhu v Losailu nedostal ve třídě Moto3 do druhé části kvalifikace a celkově obsadil 20. místo. Nejrychlejší byl Japonec Tacuki Suzuki.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Salačovi se na úvod druhé sezony v šampionátu dařilo v Kataru v trénincích, v nichž byl pátý a šestý, ale kvalifikace mu pak nevyšla. V první části skončil osmnáctiletý český závodník na šestém místě, na postup do druhých jízd mezi nejlepší osmnáctku mu chybělo 208 tisícin sekundy.

Český jezdec po minulé sezoně opustil tým Redox PrüstelGP i motocykl KTM a nově hájí barvy stáje VNE Snipers, která používá techniku Hondy. Další Češi Jakub Kornfeil a Karel Abraham, kteří se šampionátu účastnili v minulých letech, ukončili po loňské sezoně kariéru.

V Kataru se kvůli riziku šíření koronaviru a opatřením omezující cestování nepředstaví jezdci královské kategorie MotoGP a do mistrovství vstoupí až 5. dubna v USA. Velká cena Thajska, která se měla v Buriramu jet 22. března, byla odložena na říjen.

Kvalifikace na Velkou cenu Kataru, úvodní závod MS silničních motocyklů v Losailu:
Moto3:
1. Suzuki (Jap./Honda) 2:04,815
2. Fernández -0,008
3. Arenas (oba Šp./KTM) -0,110
...20. Salač (ČR/Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Reklama

Související témata: