Hlavní obsah

Favorit motokrosového MS Coppins si zlomil prsty na noze

Jeden z velkých favoritů motokrosového mistrovství světa v královské kubatuře MX1 Joshua Coppins si dva týdny před startem seriálu zlomil v sobotním tréninku dva prsty na noze.

Foto: Yamaha Racing

Motokrosař Stefan Everts

Článek

Novozélandský smolař, kterého už v loňském roce připravilo zranění o takřka jistý titul, se krátce po kolizi s jiným jezdcem na trati v Dunkerque ve Francii podrobil operaci a jeho start v úvodním závodě MS v nizozemském Valkenswaardu je nejistý.

Coppins je dvojnásobným vicemistrem světa z let 2003 (do 250 ccm) a 2005 (MX1), pokaždé jej přemohl jen slavný Stefan Everts. Vloni Coppins po odchodu legendárního Belgičana do sportovního důchodu suverénně směřoval k zisku premiérového titulu, ale v Lokti měl čtyři závody před koncem seriálu těžký pád. Po operaci ramena mu náskok 107 bodů nestačil a z titulu se radoval Steve Ramon, těsně se před Coppinse dostal i další Belgičan Kevin Strijbos.

Jednatřicetiletý Coppins měl být hlavním vyzyvatelem Evertse i v jeho poslední sezóně 2006, ale v jednom z posledních tréninků si rovněž vykloubil rameno a po operaci přišel o velkou část sezony. "Už té smůle nemůžu uvěřit. Třetí zranění za sebou, ale hlavně to zase nebyla moje chyba," zlobil se na svém webu Coppins, vítěz devíti Velkých cen, z toho pěti z loňska.

Reklama