Hlavní obsah

Pešek: Jerez ukáže, jak na tom kdo je

Aktualizováno

Zatímco před rokem dělilo motocyklistu Lukáše Peška na okruhu ve španělském Jerezu pouhých 14 tisícin sekundy od premiérového vítězství v mistrovství světa, letos chce závodník českého týmu Auto Kelly - CP Grand prix především zapracovat na rezervách, které po přestupu do kubatury do 250 ccm ještě cítí. „Stále si ještě zvykám a vím, že spoustu věcí potřebuji zlepšit,“ říká dvaadvacetiletý závodník před druhým podnikem letošní sezóny.

Článek

Pešek první díl letošního šampionátu nedokončil, při nočním závodu v Kataru upadl osm kol před cílem v momentě, kdy jezdil na osmém místě. „Katar byl extrém, protože se jelo pod umělým osvětlením, v noci a byla pěkná zima. Jerez bude podle mě úplně jiný, tady se ukáže, jak na tom kdo v letošní sezóně je,“ uvedl český jezdec na svých internetových stránkách.

Na okruh na jihu Španělska má rodák dobré vzpomínky, v posledních dvou sezónách zde pokaždé dojel druhý. Mezi zvlášť oblíbené tratě ale okruh v délce 4423 metrů neřadí. „Že by patřila k mým oblíbeným tratím, to se říct nedá, ale zároveň s ní nemám žádný velký problém. Je to poměrně těžká trať, je dost rychlá, ale zároveň jsou tam i jedničkové vracáky. Tak uvidíme, jak se nám podaří nastavit motorku a jak mi to půjde,“ podotkl Pešek.

Loni čtvrtý muž nejslabší kubatury bojoval před závodem v Jerezu s virózou, do druhého závodu roku by ale měl být fit. „Po Kataru jsem se soustředil hlavně na fyzickou přípravu, kde si myslím, že mám ještě nějaké rezervy. Velikonoce jsem ale proležel v posteli, bolelo mě v krku, zase jsem zápolil s nějakou virózou. Věřím ale, že v pátek už budu v pohodě,“ zadoufal.

Své šance ale Pešek odhadovat nechce. „Stále si zvykám na motorku a vím, že spoustu věcí potřebuji zlepšit. Prostě to chce ještě nějaký čas, abych se s dvěstěpadesátkou cítil úplně v pohodě,“ uzavřel.

Reklama