Hlavní obsah

Smrž po pádu odstartuje ve Valencii ze 16. místa

VALENCIE

Českému jezdci Jakubu Smržovi nevyšla ve Valencii závěrečná část kvalifikace, takzvaná superpole, a do Velké ceny Španělska superbiků odstartuje v neděli ze 16. místa. Čtyřiadvacetiletý rodák z Českých Budějovic ovšem nastupoval do superpole otřesen z pádu, jenž ho postihl ve volném tréninku.

Článek

Smrž zatím z neznámých důvodů upadl v třetí zatáčce okruhu a jeho ducati ho navíc trefila tvrdě do zad a hlavy. Část tréninku a superpole pak absolvoval se sebezapřením a v třetí části kvalifikace zajel svůj nejhorší čas ve Valencii, když na nejrychlejšího Maxe Neukirchnera ztratil přes dvě sekundy.

"Z pádu si moc nepamatuji. Přišlo to dost nečekaně. Příčina je v šetření mechaniků, to by však bylo to nejmenší. Hlavně to zhatilo naše plány na vylepšení nastavení. Potřebuji se do zítřka dát do kupy. Šance na dobrý výsledek stále žije a já do toho chci dát vše," uvedl v tiskové zprávě Smrž.

Výsledky - kvalifikace:
1. Neukirchner (Něm./Suzuki) 1:33,805, 2. Kagajama (Jap./Suzuki) -0,123, 3. Bayliss (Austr./Ducati) -0,171, ...16. Smrž (ČR/Ducati) -2,175.

Reklama

Související témata: