Hlavní obsah

Grand Prix v Estorilu pojedou oba bratři Peškové

Patnáctiletý Karel Pešek, mladší bratr nejlepšího českého motocyklového jezdec Lukáše Peška, obdržel divokou kartu pro start ve víkendové Velké ceně Portugalska. V neděli absolvuje na okruhu v Estorilu podruhé v životě závod mistrovství světa třídy do 125 ccm. Jeho bratr Lukáš po loňské přestupu startuje v šampionátu "dvěstěpadesátek".

Článek

Karel Pešek v Estorilu vstoupí do letošní sezóny, třetí závod MS bude zároveň premiérou pro nový Czech Road Racing Junior Team. "Moc se těším. Mým hlavním cílem je kvalifikovat se do závodu, protože v Estorilu jsem ještě nikdy nejel. Znám ho už ale téměř dokonale, neustále ho projíždím na Playstationu. I Lukáš mi poradí, jak tam jet," uvedl v tiskové zprávě mladý jezdec.

Nervozitu prý necítí. "To už jsem si odbyl loni v Brně," řekl ke svému debutu v MS, při němž obsadil 31. místo. Tehdy poprvé změřil síly i se svým bratrem, který vybojoval třetí příčku.

V Estorilu pojede s předloňským modelem motocyklu Aprilia 125 RSW. "V předsezónních testech zajížděl Kája mnohem lepší časy než loni, tak jsem před prvním závodem optimista. Motocykl je velmi dobře připraven, ale je mi jasné, že výkonem na špičku nebude stačit," uvedl otec obou jezdců a šéf týmu Karel Pešek starší.

Reklama

Související témata: