Hlavní obsah

Motokrosař Zaremba dominoval úvodu domácího mistrovství

PACOV

Favorizovaný Jan Zaremba ovládl úvodní závod mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. Na stroji KTM v neděli v Pacově vyhrál v hlavní kubatuře open obě finálové jízdy a před šesti tisíci diváky potvrdil, že je současnou domácí jedničkou. Na ni se pasoval už v předchozích víkendech při mistrovství světa třídy MX3, ve kterém mu patří po dvou závodech druhé místo.

Článek

V první jízdě se sice prodral po dramatickém startu na první místo Martin Žerava, ale Zaremba jej v šestém kole předjel. Po polovině závodu navíc Žerava po pádu odstoupil. V posledním okruhu ještě Zarembovu pozici atakoval úřadující šampion Jiří Čepelák, lídr ale útok odrazil. Triumf pak zopakoval i ve druhé jízdě, v níž převzal vedoucí pozici už ve druhém kole.

"Po úspěšných startech v mistrovství světa jsem v pohodě. Ve druhé jízdě jsme změnil stopu, prvních dvacet minut jsem jel naplno, získal náskok a v závěru jsem si už mohl dovolit zvolnit a jet na jistotu," konstatoval v cíli Zaremba.

Ve třídě MX2 se nebojovalo o body do mistrovství České republiky, neboť na startu chyběla domácí špička, která se účastnila závodu mistrovství Evropy. Takzvaný Pohár KTM a celkové vítězství vybojoval Petr Michalec na hondě. V první jízdě překvapil dravou jízdou a vítězstvím teprve sedmnáctiletý Jaromír Romančík. V závodě veteránů vyhrál obě jízdy Petr Kovář.

Druhý závod seriálu je na programu až 1. června ve Stříbře.

Motokros
Open:
1. jízda: 1. Zaremba (KTM), 2. Čepelák (Yamaha), 3. Bartoš, 4. Michek (oba Honda), 5. Kadleček (Suzuki), 6. Brabec (Yamaha).
2. jízda: 1. Zaremba, 2. Bartoš, 3. Žerava (Honda), 4. Kadleček, 5. Masařík (Honda), 6. Brabec.
Celkově a pořadí MČR: 1. Zaremba 50 b., 2. Bartoš 42, 3. Čepelák 36, 4. Kadleček 34, 5. Brabec 30, 6. Masařík 29.
MX2 - Pohár KTM:
1. jízda: 1. Romančík, 2. Michalec (oba Honda), 3. Finěk (Yamaha).
2. jízda: 1. Michalec, 2. Gregor (Kawasaki), 3. Romančík.
Celkově: 1. Michalec 47, 2. Romančík 45, 3. Gregor 40.
Veterán:
Pořadí MČR: 1. Kovář (KTM) 50, 2. Heinrich (TM) 44, 3. Krč (Honda) 40.

Reklama