Hlavní obsah

Motocyklový akrobat Kuchař ozdobí freestylové hry v Brně

BRNO

Hlavní ozdobou prvního ročníku freestylových her, které se uskuteční tuto sobotu v brněnské hale Rondo, bude vystoupení motocyklového akrobata Petra Kuchaře. Ten se už zotavil ze svých zranění, která utrpěl začátkem roku při exhibici v Ostravě.

Článek

"Zdravotně jsem už v pořádku, už mám za sebou dvě exhibice. Vystoupení v hale Rondo mě prověří i po psychické stránce. Hala Rondo je malá a nízká, proto je výčet akrobatických prvků omezený. Do stropu už kopat při back flipu nehodlám. Ale bude záležet na publiku, k čemu mě vyprovokuje," uvedl na úterní tiskové konferenci Kuchař, který se v exhibici představí na čtyřtaktním motocyklu 450.

V rámci freestylových her se bude v Rondu soutěžit v sedmi sportovních odvětvích. Vedle motokrosového vystoupení Kuchaře a Martina Fuska budou součástí programu soutěže horských a bikrosových kol, motocyklů třídy Pitbike, na skateboardu, inline bruslích a flatlandu, který připomíná cyklistickou krasojízdu.

Vedle nejlepších českých závodníků se na startu objeví i reprezentanti z Polska, Rakouska a Slovenska. Po návratu z exhibičního vystoupení v USA se v kategorii BMX představí osmnáctiletý český jezdec Michal Beran, který bude mít velké soupeře v Dušanu Antalíkovi ze Slovenska a Senadu Grosičovi z Rakouska. V kategoriích kol BMX a MTB si nejlepší tři jezdci rozdělí finanční prémii tisíc eur.

"Po úspěchu loňského nultého ročníku bude nadcházející akce největším českým festivalem extrémních sportů v hale. Na podzim chystáme podobnou exhibici v Liberci," uvedla Lenka Juřičková z pořádající agentury Forsage.

Freestylová sobota v Rondu bude mít dva programové bloky. V dopoledním od 9:00 si budou moci změřit síly příchozí, přičemž nejlepší postoupí do večerní hlavní show s profesionály, která začne v 18:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články