Hlavní obsah

Dryml při návratu do plochodrážní GP obsadil šesté místo

Český plochodrážník Lukáš Dryml se v sobotu po dvouleté pauze představil v elitním seriálu Grand Prix a v úvodním závodu ve slovinském Kršku se navzdory pádu probojoval do semifinále. V něm na náročné promoklé trati obsadil nepostupovou třetí příčku a v konečném pořadí skončil na šestém místě. Z dvanáctého triumfu v kariéře se radoval Tomasz Gollob z Polska.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Drymla o větší bodový zisk připravil pád v 18. jízdě, kdy po kontaktu s motorkou Australana Jasona Crumpa skončil v ochranné bariéře a byl vyloučen.

Pád se obešel bez následků, takže Dryml mohl nastoupit do semifinále, kam postoupil díky předchozím dvěma prvním a jednomu druhému místu. V semifinálové jízdě obsadil třetí na obhájcem titulu Dánem Nickim Pedersenem a Švédem Andreasem Jonssonem a nepostoupil.

Český závodník si účast v Grand Prix vybojoval v loňské kvalifikaci. V Kršku závodil po pěti letech a na slovinský ovál nemá Dryml nejlepší vzpomínky.

V roce 2003 si tam při pádu přivodil těžký otřes mozku a vedle mnoha podlitin přišel ještě o několik vyražených zubů a zlomil si nos.

Výsledky:
1. Gollob (Pol.) 19 bodů, 2. Pedersen 17, 3. Andersen (oba Dán.) 14, 4. Jonsson (Švéd.) 12, 5. Crump (Austr.) 10, 6. L. Dryml (ČR) 9, 7. Hancock (USA) 8, 8. Iversen (Dán) 8.

Reklama