Hlavní obsah

Smrž v Assenu zajel díky 6. místu nejlepší výsledek v superbicích

ASSEN

Motocyklista Jakub Smrž dosáhl v nedělním prvním závodě v Assenu svého nejlepšího umístění v dosavadním působení v mistrovství světa superbiků. Český jezdec, jenž je v šampionátu druhou sezónu, obsadil na známé nizozemské trati šesté místo. Úspěšný víkend podtrhl osmou příčkou v druhém závodě.

Článek

Smrž na stroji Ducati zajížděl v trénincích hodně rychlé časy a na okruhu, který zná z působení v MS silničních motocyklů, potvrdil svou formu i v závodech. V první jízdě ztratil na vítěze Troye Baylisse z Austrálie necelých dvanáct sekund, přičemž sekunda mu chyběla ke čtvrté pozici.

"Odstartoval jsem podstatně lépe než jindy, ale bohužel jsem byl delší v jedné šikaně a průjezdem umělou trávou jsem hodně ztratil. To mě možná stálo možnost bojovat o stupně vítězů. V závěru jsem ještě hodně stahoval Corsera a Kagajamu, ale zhruba pět kol před koncem mi odešla přední guma a musel jsem zvolnit," uvedl Smrž v tiskové zprávě.

V druhém závodě zaostal rodák z Českých Budějovic opět za vítězným Baylissem o šestnáct a půl sekundy. "Odstartoval jsem ještě lépe, zhruba kolem pátého místa, ale měl jsem drobnou kolizi s Biaggim, který mě vytlačil a hodně jsem se propadl. S osmým místem jsem ale spokojen. Byl to velice povedený víkend zakončený dobrými výsledky. Ještě mám hodně na čem pracovat, už jsem sice vylepšil start, ale úvod závodu ještě není takový, abych mohl bojovat o podium," dodal český jezdec, jenž se díky zisku 18 bodů z Assenu po čtvrtém dílu šampionátu posunul na 14. pozici.

MS v silničních motocyklech:
1. závod: 1. Bayliss (Austr./Ducati) 36:50,907, 2. Checa (Šp./Honda) - 2,132, 3. Neukirchner (Něm./Suzuki) -2,179, ...6. Smrž (ČR/Ducati) -11,979.
2. závod: 1. Bayliss 36:46,238, 2. Haga (Jap./Yamaha) -0,082, 3. Checa -6,336, ...8. Smrž -16,376.
Průběžné pořadí MS: 1. Bayliss 178, 2. Checa 108, 3. Corser (Austr./Yamaha) 89, ...14. Smrž 35.

Reklama

Související témata: