Hlavní obsah

Rozehnalovi českým trumfem pro Jinín

PRAHA

Sourozenecká dvojice Václava a a Marka Rozehnalových je hlavním českým trumfem pro domácí závod MS v sajdkárkrosu, který se koná 11. května v jihočeském Jiníně.

Článek

„Šampionát se na českém území pojede poprvé od roku 2002 a bude příjemné zase závodit před domácími fanoušky, bohužel jsme ale v Jiníně už tři roky nejeli. Místní trať je s dost úzkou stopou, předjíždění vyžaduje ostré lokty a záleží hodně na startu. Každopádně bychom chtěli doma zaútočit na bednu,“ uvedl Václav Rozehnal, který společně s bratrem obhajuje celkově páté místo z loňského MS a zabodovali také v prvním letošním závodě. „V Nizozemsku na písku jsme dojeli čtrnácti a osmí, což znamená průběžnou desátou příčku.“

Na druhý díl letošního šampionátu je přihlášeno celkem 39 posádek, mezi nimi i další čeští bratři Tomáš a Ondřej Čermákovi, kteří se ale bohužel nepředstaví kvůli nedávnému zranění prvně jmenovaného. „Při domácím mistrovství ve Stříbře jsme měli pád z první pozice a bratr to odnesl zlomenou pánvi. Stále je v nemocničním ošetřování a čeká se na rozhodnutí, zda bude nutná operace,“ líčil Ondřej Čermák.

Další české zastoupení představují dvojice Černý, Huml a Kříž, Gažík. Diváci se mohou těšit i na obhájce titulu Nizozemce Willemsena se švýcarským spolujezdcem Grutterem, dorazí i zatím vedoucí muži letošního mistrovství světa, Belgičané Hendrickx se Smeuninxem i skvělé lotyšské tandemy v čele se Sergisem a Stupelisem. První jízda nedělního programu startu ve 13:30, druhá pak v 16:00.

Reklama