Hlavní obsah

Náhradník Tomíček může vletět mezi plochodrážní elitu

PRAHA

Z role náhradníka alespoň dočasně povýší plochodrážník Luboš Tomíček. Po zranění Dána Bjärneho Pedersena může v sobotu v polském Lešně v pokračování Grand prix usilovat o podobný lichotivý výsledek, jaký při svém návratu do série zaznamenal šestým místem v dubnu ve slovinském Kršku Lukáš Dryml. „Samozřejmě mám radost, i když jsem s možností zranění soupeřů radši nepočítal,“ vyjádřil se Tomíček.

Článek

Už od soboty se spekulovalo, že by mohl vletět do GP, neboť Pedersen si v Coventry zlomil zápěstí. V pondělí bylo jasno. Tomíček tak opustí pozici prvního náhradníka. K ní ho loni v kvalifikaci ve Vojensu o pár centimetrů odsoudil právě Pedersen, jehož zranění umožní druhému českému zástupci mezi elitou start možná i v dalším dílu GP v Göteborgu.

„Čeká mě liga ve Švédsku, pak už se budu chystat na Lešno,“ plánoval Tomíček, který si GP zkusil už dvakrát. Vždy v Praze, loni byl coby držitel tzv. divoké karty čtrnáctý, předloni jako náhradník dopadl stejně. Právě i při pražské GP 2. srpna by Tomíček taktéž mohl dostat další šanci, ať už na divokou kartu, či jako náhradník.

Reklama