Hlavní obsah

Adams vyhrál plochodrážní GP Evropy, Čechům se nedařilo

LEŠNO

Australan Leigh Adams dnes vyhrál evropskou Grand Prix na ploché dráze a v polském Leszně se dočkal sedmého triumfu v kariéře. Závod se nevydařil Lukáši Drymlovi, který před dvěma týdny vstoupil do seriálu šestým místem. V sobotu získal český jezdec jen dva body a na 15. pozici se dokonce umístil až za Lubošem Tomíčkem. Ten pozici náhradníka za zraněného Bjarneho Pedersena z Dánska proměnil v tříbodový zisk.

Článek

Adams vyhrál finálový závod před Američanem Gregem Hancockem a mistrem světa Nickim Pedersenem z Dánska, který jako jediný jel o prvenství už podruhé v sezóně a ujal se vedení v průběžném pořadí. Přitom předchozí semifinálovou jízdu Pedersen nedokončil, když v poslední zatáčce upadl po kontaktu s Jasonem Crumpem v boji dvou posledních světových šampiónů o druhé postupové místo za domácím Jaroslawem Hampelem. Rozhodčí Australana vyloučili coby viníka nehody a Pedersena klasifikovali jako druhého.

Hampel prošel až do finále jako držitel divoké karty, kterou uděluje pořadatel, v závěrečné jízdě ale loňský pravidelný účastník GP na soupeře nestačil.

Příští závod se pojede 24. května v Göteborgu.

Výsledky evropské Grand Prix:
Finále: 1. Adams (Austr.), 2. Hancock (USA), 3. N. Pedersen (Dán.), 4. Hampel (Pol.), ...v kvalifikaci 14. Tomíček 3, 15. L. Dryml (oba ČR) 2.
Průběžné pořadí (po 2 ze 11 závodů): 1. N. Pedersen 33, 2. Gollob (Pol.) 31, 3. Hancock 28, 4. Adams 25, 5. Jonsson (Švéd.) 21, 6. Andersen (Dán.) 20, ..12. L. Dryml 11, 18. Tomíček 3.

Reklama