Hlavní obsah

Životní sezonu motokrosaře Zaremby ukončilo vážné zranění

Vážné zranění kyčle ukončilo životní sezonu motokrosaře Jana Zeremby. Českému reprezentantovi patřilo po čtyřech odjetých závodech mistrovství světa třídy MX3 třetí místo, v pátém podniku v portugalské Cortelze měl ale při tréninku pád, vykloubil si kyčel a čeká ho několikaměsíční vynucená pauza.

Článek

"Stalo se to na čtyřskoku. Byly to dva a dva skoky. Už na prvních dvou jsem byl rozhozený a další mě semlely. Pak už si pamatuju jen převoz do nemocnice," řekl v pondělí Zaremba, kterému portugalští lékaři hned vrátili vykloubenou kyčel pod narkózou zpět na místo. Přestože se zranil už 17. května, teprve tuto neděli byl převezen do České republiky. "Týden jsem ležel v nemocnici v Portugalsku a s pojišťovnou se zařizoval můj přesun domů. Nakonec mě odvezl letecký speciál," vyprávěl několikanásobný český šampion.

Momentálně Zaremba leží v nemocnici v Ostravě - Porubě, ve které stráví i několik příštích týdnů. "Tři týdny musím jen ležet. Od doktorů mám zakázaný pohyb. Poté budu moct začít lehce chodit o berlích. Došlapovat ale ještě nebudu moci," přiblížil Zaremba program svých příštích dnů.

Naštěstí ale nemá kyčel zlomenou. "To by bylo mnohem horší. I tohle je ale vážné zranění. Původně jsem si myslel, že mám zlomenou stehenní kost. Podle bolesti. Na závodišti byl ale jeden slovenský doktor a ten mi hned říkal, že je to kyčel a že by to nemělo být zlomené. Vše ale potvrdil až rentgen," podotkl český motokrosař.

I přes současný stav Zaremba už myslí i na motokros. "Je pravda, že výsledky jsou pryč. Na tři měsíce budu určitě mimo, ale na konci roku bych se mohl na závodech opět objevit. Udělám pro to maximum, i když výsledky určitě nebudou takové," uvedl Zaremba, který našel na svém zranění i pozitivum. "Je to sport a zranění k němu patří. Teď budu mít alespoň čas na rodinu a malého syna. Budu se mu moci věnovat," dodal.

Reklama