Hlavní obsah

Pešek chce v Mugellu zastavit smolnou sérii a opět dojet na bodech

PRAHA

Po nepovedených závodech v Šanghaji a Le Mans, kde se Lukáši Peškovi nepodařilo dojet do cíle, bude český motocyklista o víkendu usilovat o další útok na elitní desítku na svém oblíbeném okruhu v italském Mugellu. “Jsou tam technické pasáže, ale zároveň dost rychlé, takže se musí jet přesná stopa,” přibližuje dvaadvacetiletý závodník dějiště šestého podniku mistrovství světa.

Článek

Pešek se po přestupu do silnější kubatury sžívá s novým motocyklem a v dosavadním průběhu mistrovství dokázal vydolovat stejně jako další český zástupce ve třídě do 250 ccm Karel Abraham dvanáct bodů. Ve dvou  posledních závodech se ale ani jednomu nedařilo a svou bilanci nerozšířili.

Pešek proto věří, že v Mugellu smůlu protrhne. Na okruhu nedaleko renesanční perly Florencie v roce 2006 vyhrál svoji první kvalifikaci a v závodu přišel o vítězství až 2 zatáčky před cílem a skončil na 3. místě. V loňské sezóně však cílem neprojel. “Loni mi pořádně nefungovala motorka a ztrácel jsem na první skupinu. V posledním kole jsem se v závěrečné těžké zatáčce tlačil dopředu, protože jsem chtěl na pódium, a upadl jsem,.“ vzpomínal Pešek.

Okruh v Toskánsku má ale rád. “Je to jedna z tratí, která se mi líbí. Na stopětadvacítce to je krásná trať, na dvětstěpadesátce to bude trochu těžší. Jsou tam technické pasáže, ale zároveň dost rychlé, takže se musí jet přesná stopa. Navíc je tam hodně dlouhá cílová rovinka a nastavit motocykl tak nebude jednoduché,“ vysvětlil Pešek.

Čtvrtý muž loňského šampionátu v kubatuře do 125 ccm dobře ví, že jeho výkony po přestupu do čtvrtlitrů ještě nejsou ideální. “Jsem si vědom, že tam dělám pár chyb a musím pracovat na jejich odstranění. Pramení to hlavně z toho, že se ještě na motocyklu necítím stoprocentně. S odjetými kilometry to ale bude lepší a lepší,“ věří Pešek.

Reklama