Hlavní obsah

Mistr světa slibuje řežbu na plný plyn. Jezdci MotoGP přinesou závody až k fanouškům

Netradiční řešení v těžké době. Týden po formuli 1 spustí virtuální závody i elitní kategorie silničních motocyklů MotoGP. Startuje se v neděli od 15:00, jezdit se bude na okruhu v italském Mugellu. Fanoušci mohou virtuální závod sledovat na kanálu MotoGP na YouTube nebo na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Velký virtuální závod se blíží...

Článek

Start virtuálního závodu se blíží. Třeba Honda do něj nasadí Marca Márqueze, úřadujícího španělského mistra světa, a jeho bratra, letošního nováčka Alexe Márqueze, který je pro změnu šampionem v Moto2.

„Všichni teď žijeme v těžké době, takže určitě bude hezké si to užít a fanouškům představit nějakou zajímavou akci," avizuje Marc Márquez. „Děláme to pro všechny, kteří MotoGP milují, abychom jim během těchto dnů nabídli něco hezkého. Sám jsem pořád doma a trénuji, jak je to jen možné v rámci bezpečnosti," dodává.

Také na virtuálním poli hodlá vítězit. „Jsme závodníci a chceme vyhrát. Se závodem na šest kol to myslím bude o útočení a jízdě na plný plyn. Už se těším!" usmívá se Marc.

„Máme zodpovědnost lidi povzbudit, aby zůstali doma a respektovali nařízení. Když teď nemůžou na závody, my závody přineseme k nim. Myslel jsem, že moje závodní premiéra v MotoGP bude trochu jiná, ale těším se," usmívá se Alex Márquez.

Soupeřům vzkazuje, že ve hře bývá dost úspěšný. „Mugello je pro ni výborný okruh, rychlý a zejména v první zatáčce je prostor pro větší akce. Doufejme, že si fanoušci závod užijí společně s námi!"

Na virtuální závod se dá i sázet, kurzy vypsaly třeba Tipsport a Chance.

Reklama